A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту
Хорольської міської ради Лубенського району Полтавської області

“Дія. Освіта”: як працює сервіс

Дата: 20.10.2023 10:04
Кількість переглядів: 32

Дія. Освіта: як працює сервіс

 

Міністерство цифрової трансформації запустило масштабний проєкт “Дія.Освіта”, який поєднує можливості навчання, розваг і профорієнтації. Цей проєкт є більш масштабним етапом платформи "Дія.Цифрова освіта", яка запрацювала у 2020 році та була спрямована на підвищення цифрової грамотності та навичок українців.

 

Користувач платформи Дія.Освіта може створити персональну траєкторію навчання, вибравши ті навички, які цікавлять найбільше, щоб отримати персоналізовані освітні серіали. Для тих, хто ще не визначився з пріоритетами, доступний тест для пошуку професії – на основі відповідей користувачу будуть запропоновані рекомендації щодо навчання та перелік актуальних вакансій. Тематика освітніх серіалів надзвичайно широка – від дата-аналітика до баристи, від таргетолога до пекаря, від тестувальника програмного забезпечення до пакувальника. Пріоритет на професіях, що мають попит на ринку праці. Також на платформі можна переглядати освітні серіали із цифрової грамотності чи кібербезпеки. Усі вони є безоплатними та доступними всім охочим. І завжди такими залишатимуться.

 

Які курси є на “Дія. Освіта”?

У рамках проєкту "Дія.Освіта" фахівці з сучасної освіти та практик розробили різноманітні освітні продукти, враховуючи новий європейський порядок навчання дорослих на 2021–2030 роки. Пріоритетними є професії, які мають попит на ринку праці.

Серед найпопулярніших курсів, які доступні усім охочим:

мобільний фотограф;

бариста;

дизайнер інтер'єру;

барбер;

тестувальник.

Після успішного завершення навчання кожен учасник отримує сертифікат, який можна додати до свого резюме.

 

Як обрати курс на “Дія. Освіта”?

Якщо ви самостійно не можете визначитися, який напрямок освіти обрати на освітній платформі, ви можете пройти спеціальний тест, за результатами якого сервіс створить для вас персональну траєкторію навчання. При генеруванні результату будуть враховані ваші навички й хобі.

Якщо ви маєте намір прокачати вже наявні у вас професійні навички, то ви можете скористатися фільтром курсів за професіями. “Дія.Освіта” має курси для вчителів, медичних працівників, військовослужбовців, бізнесменів.

 

“Дія.Освіта”: як зареєструватись

Щоб стати учасником платформи "Дія.Освіта", необхідно зареєструватися. Для цього можна перейти за посиланням на оновлену платформу та виконати вказані кроки реєстрації.

Процес реєстрації простий та займає всього кілька хвилин.

На оновленій платформі "Дія.Освіта" необхідно:

Заповнити реєстраційну форму.

Вказати особисті дані.

Створити обліковий запис.

Згенерувати власний освітній серіал.

Після успішної реєстрації учасник отримує особистий доступ до всіх освітніх продуктів на платформі "Дія.Освіта". Він може обирати курси за своїми інтересами та потребами, вивчати нові предмети, розвивати навички або поглиблювати свої професійні знання.

 

"Дія.Освіта": як проходить навчання

"Дія. Освіта" не просто передбачає онлайн-курси та вебінари. Вона створює унікальне середовище, де навчання поєднується з розвагами та профорієнтацією.

Платформа "Дія.Освіта" пропонує широкий вибір освітніх продуктів, які складаються з:

інтерактивних завдань,

відеоуроків,

ігрових елементів,

можливості отримати сертифікати після успішного завершення курсу.

Також на освітній цифрові платформі є розділ з вакансіями "Каталог вакансій", де українці з різних куточків країни можуть шукати роботу.

Чи є вікові обмеження для тих, хто може навчатися на "Дія.Освіта"?

"Дія.Освіта" не обмежується віковими рамками або освітнім рівнем. Вона відкрита для всіх, хто бажає навчатися та розвиватися.

Ознайомитися з порталом можна за посиланням: https://osvita.diia.gov.ua/


« повернутися

Вхід для адміністратора